Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/8/3/7/vbssintkatrien.be/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2854 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/8/3/7/vbssintkatrien.be/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/8/3/7/vbssintkatrien.be/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708 Nieuwe directeur! - VBS Sint-Katrien

Nieuwe directeur!

 

Een nieuwe directeur in VBS Sint-Katrien.

                                                           

Beste ouders,

Graag stel ik mij even aan u voor!

Mijn naam is Sofie Van den Borre, ik ben gehuwd en ben mama van 2 tieners.

Ik heb 24 jaar werkervaring in het onderwijsveld.

In het buitengewoon onderwijs was ik de laatste 4 jaar ook beleidsondersteuner waar ik het pedagogische luik met het team uitbouwde en via een degelijk uitgebouwd cyclisch proces van handelingsplanning een antwoord gaf op de opvoedings-en onderwijsbehoefte van leerlingen.

Ik was doelgroepscoördinator van een geïntegreerde werking van leerlingen met leermoeilijkheden en leerlingen met autismespectrumstoornissen. Tevens was ik mentor en begeleidde ik startende leraren in hun zoektocht naar hun identiteit als leerkracht en ik was ook waarnemend directeur.

Mijn jarenlange expertise in het buitengewoon onderwijs als leerkracht bij leerlingen met autismespectrumstoornissen, leerlingen met gedrags-en emotionele problemen en leerlingen met leermoeilijkheden geeft me ook nu als directeur de nodige handvaten om leerlingen in het gewoon onderwijs met specifieke zorgnoden de juiste houvast te bieden en leerkrachten hierin te coachen.

In dat opzicht heb ik het postgraduaat mentoring en coaching afgewerkt, dat mij in staat stelde de nodige coachingsvaardigheden en technieken te implementeren om teams doelgericht en constructief aan te sturen.

Ons zorgbeleid geeft de richting aan om naar leerlingen ontwikkelingsgericht te kijken.

Als directeur geloof ik heel sterk in kinderen die elkaar kunnen versterken door complementair te zijn in het benutten van elkaars talenten.

Onze school heeft tot doel leerlingen maximale leer-en ontwikkelingskansen te bieden zodat onze leerlingen  succesvol aan de maatschappij kunnen deelnemen.

Het leerplan ZILL is het referentiekader van doelen waartegen onze school aanleunt om onze lessen aan te sturen en de juiste accenten te leggen om leerlingen voor te bereiden op een geslaagde deelname aan de maatschappij van morgen.

Zelfsturing en zelfreflectie zijn vaardigheden die leerlingen in staat stellen om kritisch te kijken naar grote wereldvraagstukken en een juiste kijk verschaffen op een diverse en multiculturele samenleving.

Leerkrachten hebben hierin een voorbeeldfunctie en bieden leerlingen alle kansen om te groeien naar wereldburgers, met respect voor de eigenheid van eenieder. Onze leerlingen vormen het kloppend hart van de school. Als directeur sta ik samen met een gedreven leerkrachtenteam garant voor optimale ontwikkelings-en groeikansen. Ouders zijn onze actieve partners, hun expertise hebben wij nodig om een haalbaar en afgestemd leertraject met succes te kunnen afwerken.

Ik wil u alvast bedanken voor het vertrouwen dat u in mij stelt als nieuwe directeur en hoop op een bijzonder fijne en constructieve samenwerking!

Sofie Van den Borre

Directie VBS Sint-Katrien