Buitenschoolse Kinderopvang De Buiteling

De Buitenschoolse Kinderopvang De Buiteling vangt kinderen van 2,5 tot 12 jaar voor- en naschools en op snipper- en vakantiedagen op in de schoolgebouwen van VBS Sint-Katrien. Tijdens de paas- en zomervakantie worden enkel de kinderen van 2,5 tot 6 jaar (kleuters) opgevangen in de Buiteling. De kinderen van 7 jaar (lagere school kinderen) en ouder kunnen dan terecht in het speelplein Pinokio.

Organiserend bestuur
De Buiteling is in handen van de gemeente Herzele (Markt 20 in Herzele) – tel. 053-60 70 70. De contactpersoon van het organiserend bestuur is de schepen Hilde Van Impe – tel. 053-60 70 86.

Buiteling VBS Sint-Katrien
De Buiteling in VBS Sint-Katrien is ingericht op maat van de kinderen en bieden talloze spelmogelijkheden. Op schooldagen krijgt vooral het spontaan spel aandacht. Dit is een ideaal middel om kinderen hun spanning en hun ervaringen van de dag te verwerken. Naast spontaan spel is het geleid spel van groot belang. Zeker op woensdagnamiddag en tijdens de vakantiedagen bieden we een gevarieerd en creatief spelaanbod aan. De kinderen worden opgevangen in een huiselijke sfeer door een vaste groep van begeleid(st)ers. Zij hebben een aangepaste opleiding genoten en krijgen permanente vorming.

Openingsuren
De kinderen kunnen buitenschools worden opgevangen:
* vóór de schooluren: van 06u30 tot het uur van aanvang van de lessen
* na de schooluren: vanaf het uur van einde van de lessen tot 18u30
* op woensdagnamiddag: vanaf het uur van einde van de lessen tot 18u30
* op schoolvrije dagen en tijdens de vakantieperiodes (herfst-, kerst-, krokus-, paas- 
   en grote vakanties

Inschrijven 
Inschrijven voor de Buiteling gebeurt voortaan via de online applicatie Ticketgang.
Je start met het aanmaken van een gezinsaccount of je wijzigt een reeds bestaand account (reeds gebruikt voor sportacademie, speelpleinwerking of grabbelpas-activiteit). Daarna kan je reservaties doen voor je kinderen in een vestiging van de buiteling.
Klik hier voor een uitgeschreven werkwijze. Lukt het niet of heb je geen toegang tot het internet, neem dan contact op met de coördinator van de Buiteling op het nummer 053-60 62 10 of kom langs op bureel (Tuinwijkstraat 4 in Herzele).

Kwaliteitscoördinator
Toezicht over de kwaliteit van de buitenschoolse opvang wordt waargenomen door coördinator BKO Sybilla Herremans – tel. 053-60 62 10 of 0489847433.