Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/8/3/7/vbssintkatrien.be/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2854 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/8/3/7/vbssintkatrien.be/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/8/3/7/vbssintkatrien.be/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708 Jaarthema 'Buitenbeentjes' - VBS Sint-Katrien

Jaarthema ‘Buitenbeentjes’

@ Vrije Basisschool Sint-Katrien 2021-2022

In onze prachtige schooltuin en speelplaats kunnen onze leerlingen leren, spelen, bewegen, experimenteren en vooral de natuur ontdekken! Het is tevens een ontmoetingsplaats waar leerlingen hun rugzakje van sociale vaardigheden kunnen verruimen. 

We nemen dit schooljaar onze speelplaats(werking) onder de loep en trachten een antwoord te geven op enkele focusvragen:

·        Vinden alle leerlingen een plaatsje om tot rust te komen?

·        Is het omgevingskader een plaats van mogelijkheden voor nieuwe leerkansen?

·        Is het spelaanbod een antwoord op de ontwikkelingshonger van onze allerkleinsten én allergrootsten?

·        Hoe kan het geweldige buitenkader bijdragen aan de groei naar weerbaarheid?

Samen met onze leerlingen, ons leerkrachtenteam, een betrokken ouderteam en de pedagogische begeleiding trachten we een 'zillig' antwoord te geven en de ontwikkelingskansen van onze leerlingen te verruimen.  

Kwartiermakers voor meer leesplezier en leesmotivatie!

VBS Sint-Katrien werd door Willewete vzw & Clasvisbooks geselecteerd als één van de 100 ‘Kwartiermakers’-scholen in Vlaanderen. Dit project is een initiatief om vrij lezen op basisscholen aan te moedigen. Scholen die zich bij het project aansluiten, maken zich sterk om iedere leerling iedere dag vijftien minuten vrij te laten lezen. 

Het belooft alvast een boeiend schooljaar te worden voor de leerlingen van VBS Sint-Katrien. Want naast het ‘kwartiermakers’-project zal VBS Sint-Katrien ook geregeld op bezoek gaan naar de bib, speelplaatslezen introduceren, auteurslezingen organiseren, deelnemen aan de jeugdboekenmaand/voorleesweek en in samenwerking met uitgeverij Pardoes een grote boekenbeurs organiseren op school.